Saturday, January 24, 2015

Celik prepaid : Bagaimana onexox lebih menjimatkan?

Perbandingan kadar penjimatan bila caj blok per 30 saat dan panggilan singkat 10 saat (kiraan berdasarkan panggilan ke telco lain yang bukan dalam list FnF). Tak payah ragu ragu.lihat gambar rajah dibawah. lama dah anda rugi,jangan berlengah lagi,jom bertukar kerana ada yang lebih jimat..contoh situasi

1.Dalam sebulan, berapa kali call kita masuk dalam voice mail dan panggilan singkat bawah 10 saat , kalau telco lain caj katakan lah 28 sen setiap kali masuk voice mail atau panggilam singkat dah jadi rm2.80 jika 10 kali sebulan, tetapi saya yakin lebih dari 10 kali call kita masuk voice mail atau bercakap singkat kerana sukar nak kawal. Dengan Onexox baru kena 50 sen. Dah Jimat RM2.30..tu kalau 10 kali, jika 100 kali sebulan dah jimat RM23.00..wah! banyaknya.Patutlah selalu cepat kredit habis tu

Biasanya jarang kita berbual panjang, contoh kita call nak tanya"assalamualaikum. barang dah sampai ke belum"   kawan kita jawab panggilan "wa`alaikumusalam.barang dah sampai". perbualan ni bawah 10 saat, hanya di caj 5 sen je dengan onexox sedangkan telco lain caj penuh.. sangat banyak panggilan singkat yang kita buat dalam sebulan,lagi banyak lagi jimat dengan onexox..

2. Anda tentu fed-up setiap minggu / bulan terpaksa topup kredit semata-mata utk mendapat tempoh aktif talian telefon bimbit walaupun kredit prepaid anda masih banyak?

Kini kekecewaan anda berakhir di sini. Yea betul, hanya RM10 anda layak utk mendapat tempoh aktif sehingga 2 tahun 4 bulan walaupun kredit anda cuma tinggal RM5 sahaja! Dan yang best lagi, tempoh ini tidak statik kerana akan bergerak ke hadapan mengikut tambah nilai anda.rm 10 bertambah 10 hari

Bukan itu saja, anda juga  menerima kredit PERCUMA sebanyak RM5 dalam sim kad. 150 sms PERCUMA setiap bulan sehingga 12 bulan berjumlah 1800 sms!! jika anda sekeluarga/rakan bertukar ke onexox boleh lah berhubung free guna sms sampai lebam!!

3.kononnya reload untuk menikmati internet free dari telco lain..mungkin anda tidak sedar permainan mereka..Anda terus reload dan reload untuk menikmati yang free speed 64Kb yang tu.kalau telco tersebut jual pakej 64 kb memang tak ada siapa nak guna,sebab slow sangat.tTu bagi free tetapi dengan syarat mesti reload untuk aktif kredit. Jika anda pengguna bijak langgan pakej onexox 500 mb rm 18 boleh guna 30 hari.
kos baru rm 18 je..sedangkan yang kata free tu kena reload rm30 untuk 30 hari tempoh sah..
speed data onexox pula tak de kontrol sehingga kelajuan 7.2 mbps mengikut kawasan. Cuma guna internet onexox ni kena bijak kontrol data sebab habis kuota,internet akan stop..tetapi apabila kuota mencapai 80% akan di hantar peringatan sms..apabila sampai sms tersebut terus tukar setting kepada 2G atau gsm only bagi menjimatkan data sehingga cukup 30 hari






Rahimin 012 9522559