Friday, December 4, 2015

Kenapa bisnes simkad Onexox ni mudah bagi saya?

Kenapa bisnes simkad Onexox ni mudah bagi saya?
👉HARGA
Kalau kita menjual kepada abang atau kakak atau kawan yang paling rapat dengan kita, mereka akan beli juga walaupun mereka tak rasa macam nak beli sangat. Sebab nak jaga hati kita. Namun kalau produk tu harganya mahal, bila seluk poket tak ada banyak tu, memang tak la diorang nak beli. Nak jaga hati cemana kalau mahal beno..
★Simkad Onexox harga cuma RM10. Sap-sap soi.
👉BUKAN MLM(MULTI LEVEL MARKETING)
Pantang kawan tu meniaga tanpa kedai je, terus cop MLM. Tunjuk kat saya produk MLM mana yang harga RM10 je? Saya jual simkad kat awak. Awak bayar RM10 kat saya, saya daftarkan. Awak pakai macam biasa awak pakai henfon awak sebelum ni. Tak payah nak letak tangan kat dahi tiap2 malam sebab runsing nak cari orang.
★Produk hanyalah untuk digunakan. 
Nak buat bisnes? Citer lain.
👉SIMKAD TAK BASI
Simkad bernombor lintang pukang, 0112-0714295, hari ni takde orang nak beli, esok boleh jual lagi. Minggu depan tak terjual pun, next month tetiba ada orang cari nombor tu sebab 14295 tu nombor bertuah katanya sempena 1st date dengan orang umah dulu, 14/2/95. Simkad tu still boleh pakai. Takde expired pon.
★Bertukar kepada Onexox dengan mengekalkan nombor asal lagi senang.
👉PENJIMATAN
Produk yang tidak menipu. Tak langsung rasa takut untuk menjual. Saya tak tipu orang. Saya dah pakai. Saya rasa jimat dan puas hati, saya share dengan orang.
Saya baru cerita tentang jual..
income tak payah cerita...awk buat awk dapat tepuk dada tanya selera..nak makan pon kena buat kerja..angkat tangan suap makan masuk mulut

Monday, September 14, 2015

DAH UPGRADE SIMKAD ANDA?

DAH UPGRADE SIMKAD ANDA?

▶▶▶▶▶SEBELUM UPGRADE◀◀◀◀◀

☑ call masuk voice mail kredit kene tolak banyak
☑ call sekejap kene caj seminit panggilan
☑ kredit banyak lagi tapi kene top up sebab dah expired
☑ nak add friend and family tapi lain telco
☑ ter ON data, habis kredit kene tolak
☑ bila habis kuota internet kene caj pay per use
☑ dapat iklan sms yang mengarut, tiba2 kredit kene tolak
☑ internet sangat slow
☑ tiada komisen / insentif menarik

▶▶▶▶▶SELEPAS UPGRADE◀◀◀◀◀
☑ kadar panggilan cuma 5 sen bagi setiap panggilan bawah 10 saat
☑ kadar panggilan serendah 7 sen sesama talian
☑ tidak dikenakan caj seminit jika panggilan dibuat bawah 30 saat
☑ 1800 sms percuma sesama talian
☑ tiada pay per use, kredit takkan hilang kalau tak beli data
☑ 10 nombor Friend and Family (kadar murah) ke semua talian
☑ tiada iklan/sms yang mencuri kredit
☑ internet laju 2-7Mbps..4G coming soon..20 Mbps.
☑ tempoh sah kredit sehingga 2 tahun 4 bulan
☑ nikmati komisen 6% jika perkenalkan kepada orang lain
☑ boleh kekalkan nombor lama
☑ GST dikembalikan

RM 10 sahaja! #0129522559 call/sms/whatsapp/telegram

Jika minat buat pendapatan pasif..Berita baik utk anda di luar sana... onexox telah membuka satu lagi peluang bisnes kepada hanya... hanya dgn rm90 anda dah mempunyai aksess full dealer...
Jangan tunggu lama2 lagi.. jom sertai kami ...
SUBDEALER RM90
1. system full access 
2. 5 keping simkad
3. tiada eRecharge (restok pada AD)
4. layak hingga tier 2
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat kelayakkan ke tier 4 mesti ada 25 user aktif beserta minima topup rm5
7. Insentif lantik subdealer RM20
DEALER RM278
1. system full access 
2. 10keping simkad
3. eRecharge RM100
4. layak hingga tier 4
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
👉👉 tier 3 - 2%
👉👉 tier 4 - 1%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat layak ke tier 6 mesti ada aktivasikan 50 user + minima rm5 topup pada bulan itu dlm 4 level anda dan setiap bulan...jika tak mencukupi 50 user aktif dan minima topup rm5 akan kembali tier 4 mcm biasa
7. Insentif lantik dealer RM30
Boleh hubungi saya segera #0129522559

Thursday, August 20, 2015

Pakej dealer rm90:Sifir mudah keuntungan saudagar telekomunikasi Onexox

Buatlah bisnes yang menguntungkan dan bermanfaat untuk orang..bukan semata-mata keuntungan untuk kita.
īŧ°īŧĨīŧŽīŧ§īŧĨīŧ¤īŧĄīŧ˛ īŧ¤īŧŠīŧ°īŧĨīŧ˛īŧŦīŧĩīŧĢīŧĄīŧŽ
Tahu camne nak buat duit dgn mudah? Org PASTI akan membeli KALAU produk tersebut boleh selesaikan masalah. Contohnya, pernah dgr tak sesiapa yg ada masalah telco yang guna prepaid @ bil cam:
➊ Kredit kena telan tanpa pengetahuan.
➋ Data perlahan dan tak stabil.
➌ Tempoh sah kredit pendek.
➍ Rate call mahal/caj voice mail yang mahal
➎ Coverage teruk.
➏ Byk sgt caj tersembunyi/iklan dari sms 5 angka
Ni masalah biasa yang dihadapi pengguna, silap2 awk pun ada hadapi masalah ni. Bila ada MASALAH, disitu ada PELUANG PERNIAGAAN! ONEXOX mampu mengatasi kebykkan masalah yg dihadapi pengguna telco. BANTU mereka dan dapat 10% komisen setiap kali mereka topup! Komisen pasif yang berterusan..
》》 Kami memerlukan pengedar, hubungi saya Rahimin 0129522559
p/s: Sebaik-baik manusia ialah yang memberi manfaat kepada orang lain. Duit mungkin ada nilai, tapi takde manfaat. Peniaga menawarkan manfaat melalui produk yang ditawarkan. Semakin banyak jualan, semakin banyak manfaat dapat diberi pada orang lain. InsyaAllah. Business is more than just about money.

Berita baik utk anda di luar sana... onexox telah membuka satu lagi peluang bisnes kepada hanya... hanya dgn rm90 saya dah mempunyai aksess full dealer...
Jangan tunggu lama2 lagi.. jom sertai kami ...
SUBDEALER RM90
1. system full access 
2. 5 keping simkad
3. tiada eRecharge (restok pada AD)
4. layak hingga tier 2
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat kelayakkan ke tier 4 mesti ada 25 user aktif beserta minima topup rm5
7. Insentif lantik subdealer RM20
DEALER RM278
1. system full access 
2. 10keping simkad
3. eRecharge RM100
4. layak hingga tier 4
👉👉 tier 1 - 10%
👉👉 tier 2 - 2%
👉👉 tier 3 - 2%
👉👉 tier 4 - 1%
5. TERUS BOLEH LANTIK DEALER
6. Syarat layak ke tier 6 mesti ada aktivasikan 50 user + minima rm5 topup pada bulan itu dlm 4 level anda dan setiap bulan...jika tak mencukupi 50 user aktif dan minima topup rm5 akan kembali tier 4 mcm biasa
7. Insentif lantik dealer RM30
Boleh hubungi saya segera utk pendaftaran
#0129522559

Monday, August 3, 2015

ONEXOX tak beri internet free?

FREE INTERNET MAXIS
FREE KE????
Maxis bagus sebab free internet ???
BACA DAN FAHAMI APA SEBENARNYA YG DIKATAKAN SBGAI FREE TU..
JAWAPAN: Anda mungkin kurang faham apa yg
dimaksudkan dengan 'free'. Free bermaksud
sesuatu yg kita perolehi, tanpa syarat, tanpa
membayar apa-apa utk mendapatkannya.
Dalam kes ini, Telco X TIDAK PERNAH BERI INTERNET
FREE. Sebenarnya kos internet sudah dimasukkan
sekali dalam kos top up, sewaktu pelanggan
membuat reload. Kos internet mereka mampu serap
dalam nilai reload kerana kualiti speed yg diberikan
sangat rendah, sekitar 64kbps sahaja.
Inilah yg dinamakan 'marketing strategy 101'. Jika Telco X
mengenakan bayaran utk speed yg cuma bergerak
selaju 64kbps, tiada siapa yg akan membeli. Jadi
sebab itu mereka bagi so-called internet free,
supaya pengguna di brainwash utk menganggap
bahawa ia benar-benar free.
Padahal ia bukanlah percuma dalam ertikata sebenarnya. Ia hanyalah satu cara marketing utk membuatkan org ramai
SENTIASA RELOAD nombor mereka supaya kekal
aktif agar terus boleh menggunakan internet yg
disangka percuma itu.
Tidak dinafikan, ini adalah taktik yg bijak, sehingga ramai yg betul-betul percaya bahawa ia adalah percuma.
"Knowledge is power. So empower yourself with
knowledge and you, will be able to see through".

Fikir2 kan yek
Dengan ONEXOX pakej 500 mb 30 hari kos rm18 je ..kelajuan sehingga 7.2 mbps..jika kredit anda 0 pun jika pelan data masih ada kuota dan dlm masa 30 hari,anda masih boleh buka internet

Saturday, January 24, 2015

Celik prepaid : Bagaimana onexox lebih menjimatkan?

Perbandingan kadar penjimatan bila caj blok per 30 saat dan panggilan singkat 10 saat (kiraan berdasarkan panggilan ke telco lain yang bukan dalam list FnF). Tak payah ragu ragu.lihat gambar rajah dibawah. lama dah anda rugi,jangan berlengah lagi,jom bertukar kerana ada yang lebih jimat..contoh situasi

1.Dalam sebulan, berapa kali call kita masuk dalam voice mail dan panggilan singkat bawah 10 saat , kalau telco lain caj katakan lah 28 sen setiap kali masuk voice mail atau panggilam singkat dah jadi rm2.80 jika 10 kali sebulan, tetapi saya yakin lebih dari 10 kali call kita masuk voice mail atau bercakap singkat kerana sukar nak kawal. Dengan Onexox baru kena 50 sen. Dah Jimat RM2.30..tu kalau 10 kali, jika 100 kali sebulan dah jimat RM23.00..wah! banyaknya.Patutlah selalu cepat kredit habis tu

Biasanya jarang kita berbual panjang, contoh kita call nak tanya"assalamualaikum. barang dah sampai ke belum"   kawan kita jawab panggilan "wa`alaikumusalam.barang dah sampai". perbualan ni bawah 10 saat, hanya di caj 5 sen je dengan onexox sedangkan telco lain caj penuh.. sangat banyak panggilan singkat yang kita buat dalam sebulan,lagi banyak lagi jimat dengan onexox..

2. Anda tentu fed-up setiap minggu / bulan terpaksa topup kredit semata-mata utk mendapat tempoh aktif talian telefon bimbit walaupun kredit prepaid anda masih banyak?

Kini kekecewaan anda berakhir di sini. Yea betul, hanya RM10 anda layak utk mendapat tempoh aktif sehingga 2 tahun 4 bulan walaupun kredit anda cuma tinggal RM5 sahaja! Dan yang best lagi, tempoh ini tidak statik kerana akan bergerak ke hadapan mengikut tambah nilai anda.rm 10 bertambah 10 hari

Bukan itu saja, anda juga  menerima kredit PERCUMA sebanyak RM5 dalam sim kad. 150 sms PERCUMA setiap bulan sehingga 12 bulan berjumlah 1800 sms!! jika anda sekeluarga/rakan bertukar ke onexox boleh lah berhubung free guna sms sampai lebam!!

3.kononnya reload untuk menikmati internet free dari telco lain..mungkin anda tidak sedar permainan mereka..Anda terus reload dan reload untuk menikmati yang free speed 64Kb yang tu.kalau telco tersebut jual pakej 64 kb memang tak ada siapa nak guna,sebab slow sangat.tTu bagi free tetapi dengan syarat mesti reload untuk aktif kredit. Jika anda pengguna bijak langgan pakej onexox 500 mb rm 18 boleh guna 30 hari.
kos baru rm 18 je..sedangkan yang kata free tu kena reload rm30 untuk 30 hari tempoh sah..
speed data onexox pula tak de kontrol sehingga kelajuan 7.2 mbps mengikut kawasan. Cuma guna internet onexox ni kena bijak kontrol data sebab habis kuota,internet akan stop..tetapi apabila kuota mencapai 80% akan di hantar peringatan sms..apabila sampai sms tersebut terus tukar setting kepada 2G atau gsm only bagi menjimatkan data sehingga cukup 30 hari






Rahimin 012 9522559

Monday, January 19, 2015

JENTIK MINDA








Berbisnes Mencari Akhirat.

Dapat untung, dapat kaya, itulah rukun iman bagi kapitalis.
“Ish… ana tak nak la nak menjual, sheih. Em, takut jatuh ‘martabat’ (sebagai best student!)” jawapan saya pada sahabat bila diminta menjual untuk tambahkan dana bagi menggerakkan dakwah di kampus.
“Kenapa jatuh martabat pulak. Nabi berniaga, tak jatuh pun martabat kenabian!” Balas sahabat saya. ‘Sakit’ pipi saya. Terasa seperti dipelempang oleh tazkirah tersebut. Nabi juga berniaga. Jadi, siapa saya hingga rasa terhina untuk berbisnes?

Persepsi Negatif Pada Bisnes
Tazkirah sahabat tu membuatkan saya terfikir-fikir. Ada yang tak kena dengan cara saya berfikir.
Saya pandang orang berniaga adalah orang yang ambil ‘kesempatan’ atas orang lain. Mereka nak kaut sebanyak mungkin duit dalam poket kita! Persepsi itu jadi semakin teruk bila saya tertipu ribuan ringgit di tangan salesgirl dan salesman ‘gores dan menang’ di saat saya kesempitan duit!
Ramai benar orang di luar sana berbisnes begitu. Duit, duit dan duit. Duit adalah segala-galanya. Asalkan dapat jual, asalkan dapat duit, mereka rasa mereka berjaya. Rupa-rupanya, itulah dinamakan kapitalis! Di hujung perjalanan mereka duit – dunia. Dapat untung, dapat kaya, itulah rukun iman bagi kapitalis.
Persoalan sekarang, adakah Nabi berbisnes begitu? Pastinya tidak.
Roh Bisnes Dalam Islam
Bisnes dalam Islam tak begitu. Ia tak cukup dengan sah ataupun tidak aqad jual beli, tapi lebih daripada itu. Bisnes Nabi bukan sekadar syariat lahir, tapi ada roh di dalamnya. Kata orang Rufaqa’, berbisnes bermodalkan Tuhan, dan bermatlamatkan Tuhan.
Bisnes wujud sebab setiap manusia ada keperluan (sebagai pengguna). Keperluan makan dan pakai, keperluan kesihatan, keperluan hidup selesa, keperluan bergerak ke sana ke mari, keperluan perlindungan dan keselamatan dsb. Tak kira kecil atau besar (dewasa), mereka semua ada keperluan.
Setiap Manusia Ada Keperluan
Siapa yang sediakan keperluan tersebut? Ya. Allahlah yang sediakan keperluan tersebut – melalui orang yang berbisnes!
Orang yang berbisnes, maksudnya dia membuat kerja sebagai Khalifah Tuhan – sediakan keperluan manusia. Dia bertungkus lumus membantu ramai manusia untuk dapatkan keperluan. Kerjanya membantu, memberi khidmat dan memberi manfaat. Lebih ramai manusia dapat manfaat dari dia, lebih besarlah kasih sayang Tuhan padanya. Dan lebih untunglah dia di Akhirat kelak!
Oh, betapa mulianya orang yang berbisnes.
Berbisnes Mencari Akhirat
Orang mukmin berbisnes mencari Akhirat. Dia kejar Akhirat, tapi Tuhan pakejkan dunia bersama Akhirat. Dunia (profit) akan kerjarnya dari belakang. Dunia tak perlu dirisaukan-risaukan. Asalkan dia patuh pada hukum syariatullah dan sunnatullah (sains) dalam perniagaan, dunia Akhirat dia akan dapat. InsyaAllah.
Dulu saya fikir, nak kejar Akhirat, kena duduk lama di masjid dan tikar sejadah. Kena banyak bersolat, berwirid dan mengaji. Tak perlu fikir sangat pasal kerja dan kerjaya. Tapi sebenarnya fikiran tu adalah silap. Itu ‘sekular’ namanya. Memisahkan dunia dan akhirat. Padahal dunia adalah ladang untuk Akhirat. Setiap aktiviti kita di dunia, sepatutnya ada kena mengena dengan Akhirat.
 
Memberi Manfaat Sesama Manusia
Nakkan akhirat tak cukup dengan ibadah khusus. Kita kena keluar, beri manfaat kepada manusia – beribadah umum. Selain dakwah, berbisnes salah satu cara memberi manfaat sesama manusia.
Saya cukup kagum dengan mereka berbisnes.
Kerana ada orang berbisnes cakoi contohnya, saya dapat jimat duit dan masa untuk menikmati cakoi. Walaupun saya boleh buatnya sendiri, peniaga cakoi memudahkan saya. Tak perlu berhabis masa menguli, dan tak perlu berhabis duit membeli bahan-bahan membuat cakoi. Oh, betapa berjasanya si penjual cakoi pada saya…
Si Penjual Cakoi Mencari Akhirat
Bayangkan jika penjual cakoi tu buat dengan terbaik, letak bahan terbaik, pastikan kebersihan dan kesuciannya terbaik, berjual beli dengan cara terbaik, wah… besarnya kasih sayang Tuhan untuk si penjual cakoi. Si penjual cakoi telah beri manfaat pada saya dan ramai manusia. Manusia suka, Tuhan redha. Akhirat dia dapat, dunia Tuhan pakej sekali.
Bila Tuhan suka dan manusia (pelanggan) pun suka, untung rugi tak perlu dirisau-risaukan lagi.

Jom berbisnes dengan sertai ONEXOX..Hubungi saya untuk mendaftar 012 9522559 kerana onexox patuh syariah.

kredit artikel : http://www.mohdzulkifli.com/

Testimoni Pengguna dan Pasif Income Peniaga Sim Onexox

dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox


dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox

menjadi dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox

dealer onexox